המכון הארצי ללימודי מקצועות תורניים -לוגו

מבחני הרבנות הראשית לישראל

מבחני הרבנות

מבחני הרבנות הראשית לישראל

מאמר זה יעסוק בנושא מבחני הרבנות הראשית לישראל בנושאי הכשרות.

בעבר משגיחי כשרות היו עובדים בתחום מבלי לעבור הסמכה רשמית כלשהי. הם לא היו נבחנים על חומרי הלימוד. לא היה מערכת שמפקחת על משגיחי הכשרות בהליך ההסמכה שלהם.

אמנם היו את מבחני הרבנות הראשית לישראל. מבחנים אלו בחנו את הידע של משגיחי הכשרות הפוטנציאליים. מטרת המבחנים הייתה להעמיד רף כניסה משמעותי למקצוע הנחשק של משגיח כשרות. המטרה היא שלא כל אחד יוכל להיות משגיח כשרות. רק אדם ראוי שהוא בכל הכשרה מתאימה, יכול להיות משגיח כשרות. הסיבה היא לאור העובדה שהעבודה של משגיח כשרות דורשת אחריות רבה. לכן לא כל אדם יכול באופן אוטומטי לעבוד כמשגיח כשרות.

 

מבחני הרבנות הראשית לישראל – מבחנים קשים?

תלמידים רבים שואלים את עצמם מהי רמת הקושי של מבחני ההסמכה של הרבנות הראשית לישראל בתחום הכשרות? עד כמה הרמה היא קשה. מהו ההיקף של החומר עליו נבחנים?

התשובה היא שאמנם ההגדרה של קל וקשה היא הגדרה יחסית. מבחן אחד ספציפי יכול להיות קל לאדם אחד, וקשה מאוד לאדם אחר. כך שלא ניתן לומר באופן חד משמעי בנוגע לקושי המבחן.

אם כי ניתן לומר שככל שמתכוננים למבחן בצורה טובה יותר, כך סיכויי המעבר של המבחן עולים דרמטית.

 

איך להתכונן למבחן?

השיטה להכנה לקראת המבחן דורשת מספר פרמטרים:

  1. למידה בקורס כשרות יעיל ואפקטיבי. בשנים האחרונות המכון המוביל לקורס כשרות הינו המכון הארצי ללימוד מקצועות תורניים. במכון זה יש מגוון קורסים איכותיים (בנוסף לקורס הכשרות, יש גם לדוגמא קורס טוען רבני בו מקבלים התלמידים את ההכוונה המקצועית כיצד להיות טוען רבני מוביל ומקצועי). בקורס כשרות במכון תקבלו את ההדרכה המקיפה והיעילה ביותר לקראת מבחני הרבנות הראשית לישראל.
  2. שינון החומר הנלמד במהלך הקורס. לא די ללמוד (אפילו בצורה טובה) בשיעורים עצמם של קורס הכשרות. צריך גם לחזור ולשנן היטב את החומר. שינון החומר צריך להיות בדרך אפקטיבית שתשיג את מטרתה – צליחת משוכת מבחן הרבנות הראשית לישראל.

 

מבנה המבחן

המבנה של המבחן ברבנות הינו בשילוב 3 חלקים שונים.

  1. החלק של החומר ההלכתי. זהו החלק המשמעותי ביותר ובו תצטרכו להיות בעלי ידע רב מאוד בהלכות הכשרות.
  2. נהלי הכשרות. זהו חלק מעשי מאוד. בחלק זה תלמדו על איך "מתרגמים" את ההלכה לשפה בת ימינו בשורה של נהלי כשרות שמקורם בהלכה.
  3. מושגים בכשרות. אלה מושגים מאוד חשובים בנושאי הכשרות. בלתי אפשרי להיות משגיח כשרות כיום מבלי לשלוט בצורה טובה במושגים בכשרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תמונה של חלי גרטנהויז

חלי גרטנהויז